Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej ze słodkich migdałów
Click to enlarge
Nowy

Olej ze Słodkich Migdałów - Doskonałe nawilżenie 50 ml

Zimnotłoczony olej ze słodkich migdałów jest jednym z najbardziej uniwersalnych olejów kosmetycznych. Wyjątkowo delikatny, doskonale nawilżający naturalny emolient. Szczególnie polecany dla kobiet w ciąży i młodych mam, nadaje się także do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Najchętniej wykorzystywany olej jako baza do produkcji własnych, naturalnych kosmetyków.
Kod Produktu: OL111E

Dostępność: W magazynie

18,90 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej ze Słodkich Migdałów - EKOLOGICZNY, TŁOCZONY NA ZIMNO - 50ml

Migdały to serce owocu migdałowca pospolitego. Można się więc pokusić o taką analogię: olej migdałowy – z sercem dla skóry i włosów. Olej ten jest tłoczony na zimno, z troską, by nie zniszczyć żadnego cennego składnika. Dzięki zawartości dużej ilości kwasu oleinowego i linolowego oraz witamin A, E, D i z grupy B olej ze słodkich migdałów ma właściwości nawilżające, odżywiające i wygładzające. Jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych do pielęgnacji każdego typu skóry, szczególnie polecany dla skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej. Olej ze słodkich migdałów ma lekką i delikatną konsystencję - rozprowadzony na skórze szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu

Właściwości i zastosowanie oleju ze słodkich migdałów

  • Zdecydowanie jego najcenniejszym walorem są właściwości nawilżające, które uzyskał dzięki obecności nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki nim woda jest utrzymywana w komórkach, a te nie ulegają degradacji, lecz z powodzeniem mogą zostać odbudowane. Skóra staje się jędrna, młoda, a wydzielane sebum ma właściwy skład, co pozwala uniknąć nadmiernego przetłuszczenia, wyprysków i stanów zapalnych.
  • Tworzy na powierzchni skóry delikatny film hydro lipidowy. Polecany dla kobiet w ciąży do zapobiegania rozstępów
  • Wygładza też i otacza warstwą ochronną włosy i paznokcie, wyraźnie je wzmacniając i zapobiegając rozszczepianiu.
  • przy pielęgnacji skóry dzieci - zapobiega i łagodzi odparzenia. Kilka kropel olejku można dodać do kąpieli, co sprawi, że skóra dziecka nie będzie nadmiernie wysuszona
  • Chroni skórę przed szkodliwym działaniem warunków atmosferycznych: mrozu, wiatru i słońca.
  • Podstawowy olejek do masażu, wykorzystywany przy wykonywaniu zabiegów kosmetycznych
  • Dodatkowo wspomaga leczenie atopii, egzemy czy łuszczycy.
  • Olej ze słodkich migdałów ma szerokie zastosowanie w produkcji kosmetyków. Używany jest głównie jako składnik balsamów i kremów, lecz z powodzeniem może być stosowany samodzielnie jako odżywka dla skóry całego ciała, wlosów i paznokci.

Olej ze słodkich migdałów można więc śmiało określić mianem kosmetyku uniwersalnego – z powodzeniem zastąpi krem do twarzy (zwłaszcza na noc), balsam do ciała, oliwkę po opalaniu i do masażu, specyfik zapobiegający rozstępom, pomadkę ochronną, krem do rąk i stóp, odżywkę i maskę do włosów, a gdy znudzi się w wersji czystej – można urozmaicić go innymi składnikami, na przykład olejkami eterycznymi. Wystarczy do każdej aplikacji dodać kilka kropli ulubionego olejku perfumującego np.  różanego, fiołkowego, jaśminowego, abu dhabi, egipskie noce, czy afra (które używane same mogą okazać się zbyt intensywne, a jako dodatek do oleju ze słodkich migdałów otulą nasze ciała fantastycznym, delikatnym zapachem).

INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil
Kraj pochodzenia: Maroko

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Maroko
Baza Wiedzy

migdałowiec zwyczajny - drzewo migdałoweMigdałowiec - drzewo migdałowe

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych