Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olejek różany
Click to enlarge

Olejek Różany z Róży Damasceńskiej

Olejek z róży damasceńskiej: afrodyzjak, kosmetyk i lek, który słynie ze swojej mocnej, słodkiej woni. Aromaterapeuci przypominają, że ma on właściwości łagodzące, odprężające, a także odpędza lęki, depresję, huśtawki nastroju i ogólnie zły humor. Zastosowany przed udaniem się na spoczynek, zapewni dobry sen.

Kod Produktu: ZA106E

Dostępność: W magazynie

9,00 zł

* wymagane pola

9,00 zł

Właściwości i zastosowanie :

Naturalny olejek różany z Róży Damasceńskiej do perfumowania, kąpieli, masażu

Właściwości róży odkryto i doceniono już przed wiekami, dlatego też zapragnięto zachować je na dłużej. Początkowo produkowano z niej wodę różaną, dopóki nie nauczono się pozyskiwać olejku eterycznego z jej płatków. Olejek eteryczny różany słynie ze swojej mocnej, słodkiej woni. Jest zatem idealnym komponentem perfum. Kochała się w nim Kleopatra Wielka i Maria Antonina (do tej pory można kupić zapach „Ślad Królowej”, wzorowany na jej pachnidle), używała Elżbieta I, podobnie Wiktoria z rodu Welfów (produkowane do dziś perfumy „Fleur de Bulgarie”) i Elżbieta II („White Rose”) Docenili ją także sławni projektanci.

Jego zapach łagodzi i odpręża. Zastosowany przed udaniem się na spoczynek, zapewni dobry sen. Zaleca się zatem dodanie kilku kropel olejku różanego do kąpieli bądź oliwki do masażu. Jednakże olejek różany to nie tylko uczta dla zmysłów. To także troska o ciało. Działa przeciwbólowo (łagodzi migreny i dolegliwości nawet po zatruciu alkoholem), odkażająco (niszczy grzyby i bakterie), przyspiesza gojenie drobnych oparzeń, ranek i krostek, wzmaga krążenie w skórze, stymuluje regenerację komórek, odżywiając je lepiej oraz wzmacniając i uodporniając. Jego lecznicze właściwości ujawniają się także podczas walki z trądzikiem i innymi chorobami skórnymi (niebanalne znaczenie ma tu witamina C, której w olejku różanym nie brakuje), a także z cellulitem, astmą, schorzeniami dróg oddechowych, opryszczką i dolegliwościami kobiecymi. Ważne, by pamiętać, że nie jest on zalecany kobietom ciężarnym.

Olejku różanego nie stosujemy bezpośrednio na ciało, lecz rozcieńczamy go. Przyjmuje się proporcję 5-10 kropli na każde 25 ml podstawy, jednak komponując własne specyfiki, warto stopniowo zwiększać stężenie, by sprawdzić, jak działa na skórę oraz jak się komponuje zapachowo z innymi aromatami. Olejek różany świetnie sprawdzi się jako dodatek do gotowych kosmetyków, uszlachetniając je nie tylko pod względem woni, lecz także działania. Warto też pokusić się o komponowanie własnych środków myjących i pielęgnacyjnych: perfum i wód kwiatowych, odżywek do włosów, masek i maseczek, kremów, balsamów, oliwek i wielu innych. Otrzymamy produkty dostosowane do indywidualnych potrzeb i preferencji naszych ciał.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almound) Oil, Rosa Damascena Flower Oil (5% Absolut)

100 ml

Recenzje klientów

Opulence
Jakość
Cena
Olejek jest super, pięknie pachnie i jest bardzo wydajny. Moja recenzja tutaj: https://opulencesincara.blogspot.com/2018/02/olejki-od-elamo.html

Gorąco polecam!!! (Dodano 05.02.2018)
dorota
Jakość
Cena
ciepły,otulający zapach róży (Dodano 02.01.2018)
Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Egipt
Baza Wiedzy Nie

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych