Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olejek jaśminowy
Click to enlarge

Olejek JAŚMINOWY do perfumowania i masażu Song of India 40ml

Olejek jaśminowy polecany jako samodzielne perfumy lub dodatek do perfum. Jego intensywny, świeży, słodki zapach utrzymuje się na skórze jeszcze długo po zastosowaniu. Jest on bardzo ceniony, również przez aromaterapeutów ze względu na jego odprężające i antydepresyjne działanie.
Kod Produktu: ZA104E

Dostępność: W magazynie

42,00 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Naturalny Olejek Jaśminowy (Jasmine Blossom) w ręcznie wykonanej karafce

zym pachną arabskie noce? Przede wszystkim kwieciem jaśminu, którego woń intensywnieje w chłodniejszym powietrzu. Z jego płatków powstają drogocenne olejki o intensywnym aromacie i różnorodnych właściwościach. Znali je i cenili starożytni. Prezentujemy eteryczny olejek jaśminowy na bazie oleju migdałowego i winogronowego. Jest on bardzo popularny w perfumerii, znajdziemy go między innym w sławnym Chanel No 5. Cenią go również aromaterapeuci, którzy wskazują na jego działanie odprężające i antydepresyjne (polecany jest młodym rodzicom, gdyż ukoi stres i zmęczenie związane z opieką nad nowonarodzonym potomkiem). Idealnie wręcz sprawdzi się po dodaniu do olejku do masażu oraz odprężającej kąpieli. Dzięki słodkiemu zapachowi zyskał sławę afrodyzjaku, który odpędza skutki stresu i pobudza zmysły. Można go zastosować do odświeżaczy powietrza, niemniej jest dość drogi i wiele osób uzna to za marnotrawstwo. Dlaczego? Są tylko dwie metody pozyskiwania olejku jaśminowego – pierwsza wyciąga go z płatków do cna, lecz wymaga dużego nakładu pracy (płatki zbiera się przed wschodem słońca i opadnięciem rosy, gdyż muszą być świeże, suche i nieuszkodzone) i czasu (proces trwa co najmniej kilkanaście dni). Druga metoda jest szybsza, ale uzyskuje się z niej stosunkowo niewiele tego cennego produktu. Zastosowanie olejku eterycznego jaśminowego nie kończy się jednak na jego właściwościach aromaterapeutycznych czy rozbudzających zmysły. Zawarte w nim związki chemiczne działają antyseptycznie (bakteriobójczo), goją podrażnienia, trądzik i stany zapalne. Przyspieszają też regenerację podniszczonych komórek oraz odżywiają je i wzmacniają poprzez utrzymywanie w nich wilgoci. Olejek jaśminowy jest również źródłem flawonoidów – przeciwutleniaczy, które usuwają z ciała wodne rodniki, czyli związki chemiczne, które uszkadzają DNA i przyczyniają się do starzenia się komórek (ich źródłem jest na przykład dym tytoniowy). Olejek jaśminowy wspiera każdy rodzaj skóry, niemniej to trądzikowa, sucha, wrażliwa i dojrzała cera najbardziej skorzystają na jego stosowaniu. Olejek jaśminowy zadba ponadto o zniszczone, przesuszone, pozbawione blasku, łamliwe i rozdwajające się włosy: odbudowuje ich strukturę, wygładza, ochrania przed utratą wilgoci. Wzmacnia i odżywia ponadto ich cebulki, regenerując przy okazji te nadwątlone i ograniczając wypadanie. Również skóra głowy na tym zyska, bo wyleczy różne podrażnienia i zapalenia, a nawet pomoże walczyć z łupieżem czy łuszczycą. Olejek jaśminowy powinien być częstym składnikiem podczas przygotowywania domowych perfum i środków pielęgnacyjno-higienicznych (kremów, maseczek, odżywek, szamponów, mieszanek olejowych, balsamów i innych). Nie dość, że sam pięknie pachnie i komponuje się z innymi aromatami, to jeszcze wzbogaci ich skład swoimi różnorodnymi właściwościami. Można też uszlachetniać nim gotowe, kupowane produkty kosmetyczne. Olejek jaśminowy jest urzekający. Oczarowuje nie tylko swoim zapachem, ale i skutecznością, uniwersalnością zastosowań, naturalnością i wydajnością. Warto weń zainwestować.

Sposób użycia: Każda karafka jest oryginalnie zalakowana i aby ja otworzyć, należy zanurzyć główkę butelki wraz z szyjką w ciepłej wodzie na dwie minuty - do rozmięknięcia wosku. Następnie należy delikatnie przekręć główkę, otworzyć i wyjąć plastikową uszczelkę z pokrywy, oczyszczając szyjkę butelki z resztek laku. W ten sposób olejek jest gotowy do użycia.

  • do kąpieli - dodając kilka kropel do wanny ciesząc się aromaterapeutycznym właściwościom pięknego zapachu
  • jako perfumy do ciała - wmasowując niewielką ilość olejku w tzw. pulsacyjne miejsca (szyja, nadgarstki).
  • do masażu - dodając do ulubionego olejku do masażu lub olejku do pielęgnacji (np. arganowego, migdałowego)

Szklana karafka jest ręcznie wykonana i posiada niepowtarzalny wzór szlifu. Zapakowana w ekologiczne opakowanie.

Spng of IndiaIndyjska firma Song of India z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w produkcji kosmetyków wykorzystuje wysokiej jakości naturalne oleje eteryczne wytwarzane z kwiatów, liści i korzeni roślin oraz drewna, które dojrzewają z upływem czasu, a okres ich przechowywania sięga nawet do 10 lat. Im"starszy" olejek tym ciemniejsza jest jego barwa i bardziej wyrazisty zapach. Perfumy na bazie olejów i wosków są mocno skoncentrowane, bezalkoholowe i długotrwałe.

Pojemność: 40ml

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Egipt
Baza Wiedzy zapach jaśminuKrólowa Nocy - Zapach Jaśminu

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych