Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z zielonej kawy
Click to enlarge

Olej z Zielonej Kawy - Intensywny Antyoksydant

Olej z zielonej kawy o intensywnej aktywności antyoksydacyjnej zwalcza wolne rodniki, przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej. Walczy z cellulitem, usprawniając metabolizm komórkowy w skórze. Ceniony w profilaktyce i likwidacji blizn i rozstępów. Naturalny filtr UV. Data ważności 12.2019
Kod Produktu: OL124E

Dostępność: W magazynie

39,00 zł

* wymagane pola

39,00 zł

Właściwości i zastosowanie :

Olej z Zielonej Kawy - Antyoksydant skuteczny w nawilżaniu i walce z celulitem

Olej z zielonej kawy to przede wszystkim doskonałe nawilżenie dla skóry. Jak wykazały badania nawilża kilka razy silniej niż np. olej migdałowy czy jojoba. Jest to możliwe dzięki wysokiej zawartości fitosteroli w połączeniu z kwasem linolowym. Fitosterole wzmacniają barierę naskórkową i zapobiegają utracie wody ze skóry utrzymując jej elastyczność i jędrność. Ze względu na wysokie własności zatrzymywania wilgoci w skórze polecany do skóry wysuszonej, podrażnionej np. kuracjami anty trądzikowymi lub nadmierną ekspozycją skóry na słońcu.

Olej z zielonej kawy to również właściwości antyoksydacyjne wynikające z wysokiej zawartości kwasu chlorogenowego i witaminy E. Skutecznie zwalcza wolne rodniki, które odpowiadają za przedwczesne niszczenie i starzenie się komórek skóry. Kafestol i kaweol zawarte w oleju utrzymują wysoki współczynnik ochrony przed promieniowaniem słonecznym UV (w zakresie 200-320 nm). Zapobiega fotostarzeniu się skóry

Olej z zielonej kawy niezastąpiony jest w walce z cellulitem czyli tzw. pomarańczową skórką. Dzięki zawartości kofeiny pobudza proces spalania tłuszczu, przyspiesza odpływ limfy z tkanki tłuszczowej i likwiduje obrzęki. Olejek wcieramy w skórę, aż do uzyskania czerwonego kolorytu, aby składniki oleju mogły wniknąć w głębsze warstwy skóry. Jeszcze lepsze efekty otrzymuje się jeśli wymieszamy olejek z zielonej kawy (10 ml) z glinką np. zieloną lub białą (1 łyżeczka od herbaty), która jest dobrym nośnikiem składników odżywczych w głąb skóry. Otrzymaną papkę wcieramy w skórę przy pomocy rękawicy lub szczotki z grubymi wypustkami.

Olej z zielonej kawy, zimnotłoczony, surowy, nie zawiera barwników, konserwantów. Posiada naturalną barwę i zawiesistą strukturę. Osad który może się wytrącić jest naturalny.

Kraj pochodzenia: Brazylia
INCI: Coffea Arabica Seed Oil

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Brazylia
Baza Wiedzy Nie

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych