Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z pestek śliwek Bioolja
Click to enlarge

Olej z pestek śliwki BioOlja 50ml - Do skóry Tłustej i Zanieczyszczonej

Olej z pestek śliwek o wyjątkowym marcepanowo-migdałowy zapachu , głęboko i szybko wchłania się w skórę, chroniąc ją przed utratą wody. Ze względu na niską podatność na utlenianie pomaga spowalniać nieuniknione procesy starzenia skóry. Ma zbawienne działanie dla rozdwojonych końcówek włosów oraz łamliwych paznokci. Jest idealnym olejem do pielęgnacji skóry tłustej i zanieczyszczonej, ze skłonnością do wyprysków.
Kod Produktu: OL131E

Dostępność: W magazynie

24,50 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej z Pestek Śliwki - Tłoczony na zimno, Nierafinowany

Olej z pestki śliwki europejskiej Prunus domestica otrzymywany jest przez mechaniczne prasowanie pestek śliwek, w których zawartość oleju wynosi od 40 do 50%. Pestki, zanim zostaną wykorzystane do produkcji, muszą zostać oddzielone od owoców, a następnie oczyszczone i wysuszone. Pozyskany mechanicznie, tłoczony na zimno olej, jest następnie dekantowany – oddzielany od osadu, który zalega pod cieczą na dnie zbiornika. Olej śliwkowy często jest wykorzystywany jako składnik pomadek, balsamów do ust i innych produktów do pielęgnacji warg, w serum i kremach do oczu.
Czysty olej, nie rozcieńczany, z pierwszego tłoczenia. Olejek z pestek śliwek ma wyjątkowy zapach, przypominający zapach marcepanu, o właściwościach aromatyzujących, co czyni go świetnym dodatkiem do innych preparatów kosmetycznych. Wolny od GMO i CMR.

Co zawiera w sobie olej z pestek śliwy?

  • Kwas oleinowy (68%) - ma wiele wielonienasyconych niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, dzięki którym olej z pestek śliwek głęboko wchłania się w skórę, chroniąc ją przed utratą wody, wygładza i zmiękcza.
  • Kwas linolowy (22%) - zawarty w oleju z nasion śliwki przyczynia się do naturalnych procesów regeneracyjnych skóry, a tym samym może poprawić zdolność skóry do zatrzymywania wody.
  • Ze względu na wysoką zawartość witamy E - w postaci gamma – tokoferolu jest wysoce odporny na jełczenie i dłużej zachowuje świeżość..

Przeznaczenie oleju śliwkowego:

  • opóźnia procesy starzenia,,
  • pomaga zmniejszyć cienie, ciemne plamy i zmarszczki,
  • ma działanie ochronne, zmiękczające i nawilżające,
  • wzmacnia naczynia włosowate,
  • pomaga leczyć problemy skórne, takie jak łuszczyca i egzema,

INCI: Prunus Domestica Seed Oil

Opakowanie: W butelce z wygodnym aplikatorem w postaci pipety.

 


Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Stany Zjednoczone
Baza Wiedzy
część roślinyCzęść rośliny
pestki śliwy domowej
metoda uprawyMetoda uprawy
Uprawna
metoda ekstrakcjiEkstrakcja
Zimnotłoczony Nierafinowany

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych