Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z pestek malin
Click to enlarge
Nowy

Olej z pestek malin - naturalna ochrona przed słońcem

Olej z nasion malin wykazuje działanie ochronne przeciwko promieniowaniu UVB/UVA. Przy zastosowaniu dla skóry łojotokowej i trądzikowej, poprawia gospodarkę lipidami i zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych. Wysoka zawartość kwasu linolowego wpływa na lepszą przepuszczalność naskórka co czyni go doskonałym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających. Data ważności 04.2019
Kod Produktu: OL125E

Dostępność: Brak w magazynie

23,90 zł

Właściwości i zastosowanie :

SUROWY NIEFILTROWANY OLEJ Z PESTEK MALIN 50 ml

Czym charakteryzuje się olej z pestek malin?

Olej z pestek malin otrzymywany jest z ziaren malin metodą tłoczenia na zimno. Posiada charakterystyczny, lekko owocowy zapach oraz treściwą konsystencję, z możliwym osadem lub drobnymi pestkami malin. Po aplikacji może dawać wrażenie tłustości, ale po czasie się wchłania, pozostawiając skórę znakomicie nawilżoną i odżywioną. Mimo ciemnego, brunatno-żółtego koloru nie barwi naskórka.

Co zawiera w sobie olej z pestek malin?

Olej z pestek malin to przede wszystkim :

  • Wysoka zawartość (ponad 80%) nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT. Są to kwasy, które sprzyjają utrzymaniu młodego wyglądu skóry. Niedobór NNKT sprawia, że skóra traci jędrność i elastyczność (szybciej wiotczeje i pojawiają się zmarszczki), jest przesuszona i osłabiona, przez co słabiej sobie radzi z uszkodzeniami mechanicznymi, a także jest bardziej narażona na działanie niesprzyjających czynników atmosferycznych.
  • Wysokie stężenie witaminy E, zwanej wit. zdrowia i młodości, która działa antyoksydacyjnie.
  • Kwas elagowy, który działa przeciwzapalne, zatrzymuje degradację kolagenu.

Przeznaczenie:

  • Leczenie cery łojotokowej i trądzikowej
  • Nawilżanie i łagodzenie podrażnień skóry suchej, łuszczącej się i atopowej
  • Naturalny filtr UVB i UVA, chroniący skórę przed nadmiernym promieniowaniem słonecznym.

Jak używać oleju z pestek malin?

  • Do pielęgnacji twarzy i całego ciała – najlepiej stosować na lekko zwilżoną skórę tuż po kąpieli i oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu.
  • Jako balsam po opalaniu – natłuści i odżywi wysuszoną skórę.
  • Do wzbogacania kremów, balsamów i odżywek do włosów przez dodanie kilku kropli do każdej aplikacji.
  • Do kąpieli – do wanny z ciepłą wodą dodać 1-2 łyżki oleju

INCI: Rubus Ideaus (Raspberry) Seed Oil

Kraj pochodzenia: Polska

 


Recenzje klientów

dorota
Jakość
Cena
idealny do twarzy, ma delikatny przyjemny zapach (Dodano 02.01.2018)
Sylwia
Jakość
Cena
Cudowny olejek dla osób unikających chemicznych filtrów przeciwsłonecznych. Do tej pory stosowałam tradycyjne kremy z filtrem. W tym roku mimo tego skóra twarzy została mocno podrażniona przez słońce (prawdopodobnie z powodu nagłego ocieplenia). Uratował mnie olejek z pestek malin. Zaczerwienienia zniknęły w przeciągu kilku godzin, natychmiast była odczuwalna ulga. Od tamtego dnia stosuję ten olejek codziennie rano i nigdy więcej nie doznałam przykrych skutków przebywania na słońcu. Ochrona jakiej nigdy nie miałam. (Dodano 08.09.2017)
Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Polska
Baza Wiedzy Nie

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych