Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z nasion opuncji figowej
Click to enlarge

Olej z Nasion Opuncji Figowej 80ml - NAJEL

Olej z pestek opuncji figowej to niezwykły produkt przeciwzmarszczkowy nazywany naturalnym botoksem. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry odwodnionej, dojrzałej i wymagającej regeneracji. Bardzo dobrze się wchłania, nawilżając i skutecznie redukując zmarszczki.
Kod Produktu: OL126E

Dostępność: W magazynie

57,90 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Ekskluzywny Olej z Pestek Opuncji Figowej - "Naturalny Botoks"

Opuncja figowa (Opuntia ficus indica) to roślina pochodząca z Meksyku, uprawiana także w wielu innych krajach o ciepłym klimacie m. in. w Maroku i Syrii. Z jej drobnych pestek wytwarzany jest jeden z najdroższych i luksusowych olejów kosmetycznych na świecie. Proces wytwarzania oleju jest niezwykle czasochłonny i żmudny – potrzeba aż milion pestek opuncji figowej, aby otrzymać 1 litr oleju! Dlatego też jego cena może wynosić nawet około 1000 EUR za 1 litr.

Olej z pestek opuncji figowej charakteryzuje się przede wszystkim wysoką zawartością:

  • Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), w tym głównie kwasu linolowego-Omega 6 (do 60%). Kwasy NNKT są niezbędne w utrzymaniu prawidłowego nawilżenia skóry, jej elastyczności i odpowiedniego napięcia. Wspomagają również odbudowę bariery lipidowej skóry i przyspieszaja jej regenerację po podrażnieniach.
  • Fitosteroli, które wzmacniają barierę naskórkową i zapobiegają utracie wody ze skóry, dzięki czemu podnoszą stopień jej nawilżenia i elastyczności. Dodatkowo działają przeciwzapalnie, łagodząco i przeciwalergicznie oraz normalizują pracę gruczołów łojowych.
  • Witaminy E, która skutecznie walczy z wolnymi rodnikami zapobiegając przedwczesnemu starzeniu się skóry. Dobroczynnie wpływa na włosy – ograniczając ich wypadanie i zwiękaszając ich miękkość, połysk i elastyczność. Zawartość witaminy E w oleju z opuncji jest wyższa niż w oleju arganowym, który uznawany jest za "eliksir młodości"

Olej z pestek opuncji figowej – zastosowanie:

  • Do pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała, ze szczególnym uwzględnieniem delikatnej skóry wokół oczu, szyi, dekoltu oraz biustu. Olej szybko sie wchłania i jest bardzo wydajny (dwie krople wystarczą do posmarowania całej twarzy).
  • Do wzbogacania kremów i balsamów przez dodanie kilku kropli oleju do kosmetyku tuż przed jego aplikacją. Olej nie tylko podniesie właściwości pielęgnacyjne kremu czy balsamu, ale również ułatwi nakładanie kosmetyku.
  • Do regeneracji przesuszonej i podrażnionej skóry po opalaniu.
  • Do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów.

INCI: Opuntia ficus indica seed oil, limonene
Zawartość opakowania: 80 ml (buteleczka z rozpylaczem).

Recenzje klientów

dorota
Jakość
Cena
fantastyczny olejek o pięknym zapachu.Efekty wygładzonej cery już po kilku dniach. Jest idealny do opalania, opalenizna ma piękny brązowy kolor. Polecam. (Dodano 20.05.2018)
Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Syria
Baza Wiedzy Nie

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych