Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
OLEJ z MARAKUI 50ml BIOLINE - do cery naczynkowej
Click to enlarge
Nowy

Olej z Marakui BIO - do cery naczynkowej i dojrzałej BIOLINE 50 ml

soil association organic standard logoOlejek z marakui polecany do cery wrażliwej i naczynkowej. Zawiera witaminy A,C, K, omega 6 i skwalen. Intensywnie odżywia, dotlenia, zapobiega utracie wody. Wykazuje silne właściwości przeciwzmarszczkowe. Reguluje wydzielanie sebum. Delikatna konsystencja łatwo się wchłania. Zawarte w nim witaminy C i K uszczelniają i wzmacniają naczynka krwionośne. Doskonale regeneruje i zwiększa sprężystość skóry.
Kod Produktu: OE120E

Dostępność: W magazynie

33,90 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej Marakuja 100% Czysty, Zimnotłoczony - Na pękające naczynka i zaczerwienienia

Oferowany przez nas olej powstał w procesie tłoczenia na zimno pestek owocu marakui (Passiflora Incarnata) zachowując swój naturalny kolor, zapach i zawartość składników odżywczych. Posiada bardzo przyjemny, neutralny zapach i lekką konsystencję. Olej z marakui jest jednym z najlepszych źródeł kwasu linolowego (ponad 70%) - omega 6. Posiada wysoką zawartość przeciwutleniaczy w postaci witaminy C i A, które w duecie z witaminą E stanowią doskonałe połączenie, chroniące skórę przed wolnymi rodnikami powodującymi starzenie organizmu. Zawarta w oleju witamina K uszczelnia i wzmacnia poszerzone i pękające naczynka krwionośne. Dodatkowo rozjaśnia zaczerwienienia i skórę zniszczoną w wyniku intensywnego opalania się i przewlekłego działania słońca. W składzie oleju z Marakui znajdziemy również sporo minerałów takich jak: żelazo, fosfor, miedź , wapń i cynk wspomagających zachowanie zdrowej, odżywionej skóry.

Kosmetyczne zastosowanie Oleju z Marakui

  • Do nawilżania i natłuszczania cery dojrzałej i wrażliwej - Delikatna konsystencja oleju sprawia, że jest lekki, nietłusty i szybko się wchłania. To doskonały naturalny środek nawilżający do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Intensywnie odżywia, dotlenia, zapobiega utracie wody. Olej można aplikować na lekko wilgotną skórę po kąpieli lub też wzbogacić nim krem, balsam do ciała poprzez dodanie kilku kropli do każdej aplikacji.
  • Do pielęgnacji skóry ze zmienionymi naczyniami krwionośnymi i skłonnością zaczerwienienia skóry - witamina K stymuluje krzepnięcie, działa łagodząco na cerę naczynkową i trądzik różowaty. Efekt można wzmocnić stosując w połączeniu z naturalną wodą kwiatową z róży damasceńskiej lub olejkiem różanym.
  • Jako doskonały olejek do masażu o właściwościach uspokajających i łagodzących. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, olej skutecznie zmniejszy i złagodzi stany zapalne obolałych mięśni. W przypadku masażu dużych obszarów skóry, można go rozcieńczyć z innym ulubionym olejem nośnym. Masaż w tej kombinacji zapewni skórze zalety oleju marakuja.

INCI: Passiflora Incarnata Seed Oil
Kraj pochodzenia: Afryka Południowa
Opakowanie: szklana butelka z dozownikiem (airless), pojemność: 50ml
Jakość potwierdzona certyfikatem: Soil Association Organic Standard

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie
Baza Wiedzy kwiat marakui Męczennica jadalna –kilka słów o roślinie

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Informujemy, że aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, nasz serwis internetowy gromadzi i zapisuje w pamięci komputerów Użytkowników pliki cookies. Aby tego uniknąć można zmodyfikować ustawienia przeglądarki, tak aby nie zapisywała ona plików cookie. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, wyrażasz zgodę na powyższe. Politykę Prywatności Elamo znajdziesz tutaj.