Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z dzikiej róży bioolja
Click to enlarge

Olej z dzikiej róży BIO BioOlja 50ml - Ratunek dla skóry Naczynkowej i Dojrzałej

Olej z dzikiej róży o czerwonym zabarwieniu i charakterystycznym zapachu powstaje z nasion sprowadzanych z Chile. Ma działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie aplikować go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków. W 100% czysty olejek bardzo szybko wchłania się w skórę, nie zatyka porów. Polecany jest do cery dojrzałej, z przebarwieniami, naczynkowej, trądzikowej, suchej oraz wrażliwej.
Kod Produktu: OL127E

Dostępność: W magazynie

25,00 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Nierafinowany, tłoczony na zimno Olej z Nasion Dzikiej Róży 50 ml

Olej z nasion dzikiej róży, produkowany jest w procesie tłoczenia na zimno. Oznacza to, że nie jest podgrzewany podczas procesu i zachowuje wszelkie właściwości i wartości odżywcze. Olej wytłaczany jest w odpowiedniej temperaturze, bez rafinacji i innych procesów zmieniających właściwości. Jest niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Olej redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy. Dla osób pierwszy raz mających z nim kontakt zaskoczeniem moze być, że nie pachnie różą.
Czysty olej, nie rozcieńczany, z pierwszego tłoczenia. Wolny od GMO i CMR.

Co zawiera w sobie olej z dzikiej róży?

  • Kwas linolowy - wraz z kwasami Omega-3, to potężny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6 (EFA) - często określany jako witamina F. Jako EFA kwas linolowy ma kluczowe znaczenie dla zdrowia człowieka, ale nie jest wytwarzany naturalnie w organizmie. Miejscowe stosowanie wzmacnia barierę skóry, pomagając w ten sposób chronić nas przed promieniowaniem UV i zanieczyszczeniem środowiska, które powodują szkodliwe działanie wolnych rodników. Tymczasem jego doskonałe właściwości przeciwzapalne pomagają zmniejszyć trądzik.
  • Alfa (α) kwas linolenowy (ALA) - Pomagając zmniejszyć stan zapalny i zminimalizować trądzik, ten niezbędny kwas tłuszczowy Omega-3 utrzymuje skórę miękką i elastyczną. ALA utrzymuje silną barierę ochronną skóry.
  • Gamma (γ) kwas linolenowy (GLA) - kolejny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6, GLA ma doskonałe właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, pomagając skórze lepiej zatrzymywać wodę, jednocześnie zmniejszając oznaki starzenia. Jego przeciwzapalne, kojące właściwości sprawiają, że jest to skuteczne leczenie zarówno egzemy, jak i trądziku.

Przeznaczenie:

  • intensywnie nawilża i wygładza skórę,
  • świetny do pielęgnacji skóry wokół oczu,
  • ukoi rozszerzone i pękające naczynka krwionośne,
  • wzmacnia naczynia włosowate,
  • rozjaśnia plamy pigmentacyjne, blizny potrądzikowe

INCI: Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil/p>

Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła z pompką

 


Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Chile
Baza Wiedzy
część roślinyCzęść rośliny
nasiona, pestki malin
metoda uprawyMetoda uprawy
Uprawna
metoda ekstrakcjiEkstrakcja
Zimnotłoczony Nierafinowany

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych