Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej sacha inchi bio
Click to enlarge
Nowy

Olej Sacha Inchi BIO - najlepsza regeneracja skóry 50 ml

soil association organic standard logoOlej Sacha Inchi zawiera najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych ze wszystkich naturalnych olejów roślinnych. Łatwo i dogłębnie wnika w skórę, silnie nawilżając.
Korzystnie wpływa na jędrność i napięcie skóry dojrzałej. Pobudza produkcję kolagenu i wypłyca zmarszczki. Łagodzi zmiany trądzikowe i przyspiesza gojenie się niedoskonałości. Produkt posiada certyfikat ekologiczny GB-ORG-05.
Kod Produktu: OL121E

Dostępność: W magazynie

35,90 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej Sacha Inchi - Ekologiczny, zimnotłoczony - płynne złoto z Peru - Omega 3,6,9

Olej Sacha Inchi znany też jako Inca Inchi (czyt. inka inczi lub sacza inczi) pozyskiwany jest z orzechów rośliny Plukenetia Volubilis, rosnącej w tropikalnych terenach Ameryki Południowej, w szczególności w Peru. Choć do Europy zawitał kilkanaście lat temu, jego niezwykłe właściwości były wykorzystywane i doceniane przez Inków już 3000 lat temu.

Kosmetyczne właściwości oleju Inca Inchi:

Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych) – olej Sacha Inchi łatwo i dogłębnie wnika w skórę, silnie nawilża i ujędrnia, odbudowuje cement międzykomórkowy i zapobiega utracie wilgoci. Inca Inchi to również duże stężenie witamy E (określanej witaminą młodości) – dzięki czemu chroni skórę przed działaniem wolnych rodników – zapobiegając tym samym powstawaniu zmarszczek, utracie kolagenu, przedwczesnemu starzeniu się. Witamina E to również naturalny konserwant , który znacznie wpływa na trwałość oleju Sacha Inchi. Zawarta w oleju witamina A poprawia koloryt skóry, redukując przebarwienia i plamy słoneczne, dba o prawidłowy stan włosów i paznokci, wspomaga leczenie trądziku.

Zastosowanie oleju Sacha Inchi

    Olej Sacha Inchi polecany jest:
  • Do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry ze szczególnym wskazaniem dla skóry dojrzałej, o obniżonej jędrności i przesuszonej. Zalecany jest również do cery tłustej i trądzikowej - dobrze się wchłania, reguluje pracę gruczołów łojowych i redukuje zaskórniki.
  • Do regeneracji skóry podrażnionej opalaniem - głęboko nawilża i przynosi ukojenie, a także rozjaśnia przebarwienia.
  • Do letniej pielęgnacji ciała - ze względu na silne działanie antyoksydacyjne i ochronne.
  • Do masażu - przyspiesza odnowę komórkową, wypłyca zmarszczki i odmładza, zmniejsza cellulit.
  • Dla kobiet w ciąży - uelastycznia skórę i pomaga uniknąć rozstępów oraz zmniejsza już powstałe rozstępy na brzuchu, piersiach czy pośladkach.
  • Do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu - doskonale wygładza skórę i zmniejsza kurze łapki.
  • Do pielęgnacji włosów zniszczonych stylizacją i farbowaniem - nawilży i odżywi włosy i skórę głowy.
  • Zastosowanie lecznicze na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry.

sacha inchi - jeden z najlepszych regeneratorów skórnychSurowiec kosmetyczny posiada certyfikat organizacji Soil Association Organic Standard potwierdzający najwyższe wymagania dotyczące rolnictwa ekologicznego, bezpieczeństwa zwierząt i ochrony środowiska.

INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Peru
Baza Wiedzy sacha inchi - jeden z najlepszych regeneratorów skórnychSacha Inchi Złoto Inków

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Informujemy, że aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, nasz serwis internetowy gromadzi i zapisuje w pamięci komputerów Użytkowników pliki cookies. Aby tego uniknąć można zmodyfikować ustawienia przeglądarki, tak aby nie zapisywała ona plików cookie. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, wyrażasz zgodę na powyższe. Politykę Prywatności Elamo znajdziesz tutaj.