Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej rycynowy
Click to enlarge

Olej Rycynowy 100% Naturalny - Mocne Włosy i Paznokcie 60ml

Kosmetyczny olej rycynowy tłoczony na zimno z nasion rącznika pospolitego pomaga w walce z wieloma problemami skórnymi. Polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, skłonnej do podrażnień, szorstkiej i pękającej. Stosowany na włosy wzmacnia je i nawilża, zmniejsza wypadanie i przyspiesza ich porost. Dodatkowo ułatwia rozczesywanie i nadaje im połysku. Olej rycynowy głęboko nawilża wysuszoną skórę dłoni i wzmacnia łamliwe paznokcie. Aplikowany na brwi i rzęsy pogrubia je i przyciemnia.
Kod Produktu: OL119E

Dostępność: W magazynie

9,30 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej Rycynowy Kosmetyczny - w Trosce o Włosy, Skórę i Paznokcie.

Powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologii. Zawiera ok. 80% kwasu rącznikowego, wykazującego działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe i grzybobójcze. Używany również w mieszankach do oczyszczania twarzy olejami - OCM i demakijażu.

Zastosowanie oleju rycynowego:

  • Na zniszczone i wypadające włosy - wymieszać 1 łyżkę oleju rycynowego, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1 żółtko, lekko podgrzać i nanieść na włosy. Nałożyć czepek lub owinąć ręcznikiem przynajmniej na godzinę (najlepiej na całą noc), a następnie umyć włosy, a do płukania dodać trochę soku z cytryny lub octu jabłkowego.
  • Na przesuszoną skórę i zmarszczki - rozprowadzić niewielką ilość oleju rycynowego na wilgotną skórę i lekko osuszyć ręcznikiem. Do pielęgnacji twarzy stosować z olejkiem jojoba - zniwelują przebarwienia, podrażnienia i nadadzą skórze ładny koloryt.
  • Na przesuszone dłonie i łamliwe paznokcie - wieczorem przed snem wetrzeć olejek w dłonie (nawilża skórę i wzmacnia płytkę paznokcia). Zastosowany przed manicurem zmiękczy skórki i ułatwi ich wycinanie.
  • Stosowany na brwi i rzęsy pogrubia je, wydłuża i przyciemnia. Olej rycynowy nakłożyć na rzęsy (można wykorzystać do tego szczoteczkę po zużytym tuszu do rzęs) i wetrzeć w brwi. Należy przy tym uważać by nie dostał się do oczu, gdyż może spowodować pieczenie i łzawienie.
  • Na zmęczone i bolące stopy - wieczorem wmasować olej w stopy i nałożyć bawełniane skarpetki, pozostawić na noc - rano stopy będą wypoczęte, a skóra odżywiona.

INCI: Ricinus Communis Seed Oil (Rącznik pospolity)

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie
Baza Wiedzy rącznik pospolityRącznik Pospolity Zastosowanie

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych