Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej perilla z pachnotki w szklanej butelce z dozownikiem airless, nasiona i gałązka Perilla frutescens
Click to enlarge
Nowy

Olej Perilla BIO - do cery dojrzałej, wrażliwej i alergicznej BIOLINE 50 ml

soil association organic standard logoOlej Perilla zawiera bardzo wysoką zawartość kwasu omega 3. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Pełni funkcję ochronną i odżywczą. Uelastycznia, ujędrnia, redukuje zmarszczki i wspomaga syntezę kolagenu. Uszczelnia naczynia, krwionośne. Wskazany do pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i alergicznej.
Kod Produktu: OE119E

Dostępność: Brak w magazynie

33,90 zł

Właściwości i zastosowanie :

OLEJ PERILLA 100% Czysty, Tłoczony na Zimno - Mocny Antyoksydant

Olej Perilla pozyskiwany z nasion pachnotki zwyczajnej (Perilla frutescens) obok oleju lnianego jest jednym z najbogatszych źródeł roślinnych kwasu α-linolenowego z grupy tłuszczów omega-3 . Kwas tłuszczowy ALA wykazuje działanie przeciwbólowe i antybakteryjne. Pomaga zmniejszać ryzyko rozwoju stanów zapalnych i należy do głównych antyoksydantów, pomagających zapobiec tworzeniu się wolnych rodników indukujących uszkodzenia komórek skóry. Kwas alfa-linolenowy pomaga utrzymać i naprawić barierę lipidową naszej skóry zapobiegając trans-naskórkowej utracie wody (TEWL), zwiększa produkcję kolagenu, zapewnia mechanizmy przeciwzapalne i rozjaśnia przebarwienia. Olej perilla w swoim składzie zawiera liczne polifenole i flawony z których wartym wymienienia jest kwas rozmarynowy - cenny aktywny składnik antyoksydacyjny wykazujący właściwości przeciwhistaminowe co może znajdować zastosowanie w łagodzeniu objawów alergii (np. atopowego zapaleniu skóry).

Zastosowanie Oleju Perilla

  • Jako ochrona dla skóry dojrzałej i starzejącej się - Bogaty w flawony oferuje silne działanie przeciwutleniające, zapobiegające powstawaniu wolnych rodników powodujących uszkodzenia komórek skóry, które mogą prowadzić do jej przedwczesnego starzenia. Olej pełni funkcję ochronną i odżywczą. Uelastycznia, ujędrnia, redukuje zmarszczki i wspomaga syntezę kolagenu.
  • Do skóry dotkniętej zmianami trądzikowymi. - ze względu na bardzo wysoką ilość kwasu linolowego olej wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne co sprawia, że jest on doskonałym wyborem dla problematycznych rodzajów skóry. Działa hamująco na rozwój bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy.
  • Do cery allergicznej, suchej i atopowej - łagodzi skutki alergii skórnych, doskonale nawilża

INCI: Perilla Ocymoides Seed Oil
Opakowanie: szklana butelka z dozownikiem (airless), pojemność: 50ml
Jakość potwierdzona certyfikatem: Soil Association Organic Standard

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie
Baza Wiedzy liść pachnotki zwyczajnejPachnotka - źródło cennego oleju

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych