Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej jojoba
Click to enlarge

Olej Jojoba Zimnotłoczony - Uniwersalny do każdej skóry 50 ml

Tłoczony na zimno, ekologiczny olej jojoba, dzięki zachowaniu wszystkich naturalnych właściwości jest bardzo dobrze przyswajalny dla skóry. Ze względu na swoją szczególną budowę, odznacza się dużą zgodnością biologiczną ze skórą - nie zatyka jej porów. Świetnie odnajduje się w pielęgnacji jej dwóch skrajnych typów: zarówno suchej (zastępuje sebum) jak i tłustej (reguluje jego wydzielanie). Polecany również jako serum na włosy i w pielęgnacji paznokci.
Kod Produktu: OL110E

Dostępność: W magazynie

18,90 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej z Orzechów Jojoba - EKOLOGICZNY, TŁOCZONY NA ZIMNO - 50ml

Olej jojoba to naturalny, bezzapachowy olej produkowany z nasion jojoba, pochodzących z krzewu Simmondsia Chinensis. Dzięki zawartości palmitynianu cetylu, skwalenu, przeciwutleniaczy (w tym witaminy E), witamin F i A, wosków i innych substancji o zbawiennym działaniu produkt ten zachwyca właściwościami nawilżającymi. Oprócz tego chroni przed wolnymi rodnikami i do pewnego stopnia przed promieniowaniem UV, gdyż zawiera naturalny filtr o faktorze SPF 4. Odbudowuje cement międzykomórkowy oraz wpływa na jakość sebum, dzięki czemu sucha, zwiotczała lub dojrzała skóra staje się na powrót mocna, elastyczna i jędrna – po prostu wygląda młodziej, zaś cera tłusta i skłonna do wyprysków przestaje być tak mocno problematyczna.

Właściwości pielęgnacyjne oleju jojoba:

  • Pomaga utrzymać jędrność skóry  -  zapewnia odpowiedni poziom wilgoci zatrzymując ją wewnątrz skóry.
  • Uzupełnia niedobory lipidowe, zapobiegając starzeniu się skóry i chroniąc ją przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Skóra staje się wygładzona i sprężysta co przekłada się na jej młodszy wygląd.
  • Właściwości kojące i antybakteryjne oleju sprawiają, że łagodzi podrażnienia,  drobne poparzenia słoneczne oraz stany zapalne, w tym różne odmiany trądziku.
  • Wyrównuje koloryt skóry i rozjaśnia cienie pod oczami tzw. podkówki.
  • Przeciwdziała wypadaniu włosów, pomaga zwalczyć łupież oraz choroby skóry głowy. Nadaje sie do wcierania w skórę głowy, całe włosy lub tylko końcówki.

Stosowanie oleju jojoba:

    • Do pielęgnacji skóry całego ciała i twarzy - nakładać w niewielkich ilościach bezpośrednio na skórę (najlepiej wilgotną), delikatnie masując. Bardzo szybko się wchłania, więc można go stosować także na dzień pod makijaż.
    • Do pielęgnacji włosów - nakładać na wilgotne włosy, owinąć włosy folią i ciepłym ręcznikiem i pozostawic na 30 minut. Po upływie czasu włosy umyć łagodnym szamponem.
    • Do regeneracji osłabionych paznokci - regularnie wcierać olej w paznokcie, dzięki czemu będą mocne i lśniące.

    INCI: Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil
    Kraj pochodzenia: Maroko

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Maroko
Baza Wiedzy olejek jojobaOlejek z jojoby, płynny wosk Indian

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych