Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z pestek jabłek
Click to enlarge
Sprzedaż

Olej z Pestek Jabłek BYOUTHY Antyoksydant na Trądzik 50ml

Olej z pestek jabłek Byouthy jest produktem naturalnym, zimnotłoczonym i nierafinowanym. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry tłustej, dojrzałej i wrażliwej. Naturalnie występująca w nim siarka, wspomaga leczenie skóry z trądzikiem czy łuszczycą. Stanowi doskonały element uzupełniający w codziennej pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.Data ważności 22.07.2022
Kod Produktu: OL143E

Dostępność: W magazynie

Normalna cena: 24,90 zł

Special Price 17,90 zł

Szanowni Klienci ! W dniach od 22-24 maja 2022. SKLEP będzie NIECZYNNY !!! Zamówienia złożone w tym czasie,  będą zrealizowane od 25 maja 2022.

LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej z Jabłek - Nierafinowany, Tłoczony na zimno

Jabłka zawierają ogromne ilości kwasów AHA. W ich skórce znajduje się kwercetyna, która jest silnym antyoksydantem – chroni naszą skórę przed przedwczesnym starzeniem oraz działa przeciwzapalnie. Kwas oleinowy – zawarty w jabłkach wygładza, zmiękcza i nawilża naskórek, poprawia on także wchłanianie. Kolejnymi składnikami odżywczymi są kwas linolowy – doskonały emolient, a także kwas linoleinowy, który wzmacnia komórki skóry, przez co pomaga stworzyć barierę ochronną na jej powierzchni. Siarka i cynk działają antybakteryjnie przez co rewelacyjnie sprawdzają się w walce ze zmianami trądzikowymi, a także łuszczycą. Zawartość jodu odpowiada za właściwości przeciwutleniające i antybakteryje – hamujące rozwój grzybów i bakterii chorobotwórczych na powierzchni naskórka.

Dlaczego warto stosować olej z pestek jabłek w codziennej pielęgnacji:

  • Zawiera między innymi kwas stearynowy, palmitynowy, omega 9 (kwas oleinowy), omega 6 (kwas linolowy) oraz omega 3 (linolenowy);
  • Przyspiesza proces syntezy kolagenu, co prowadzi do poprawy wyglądu skóry i jej napięcia;
  • Szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze uczucia tłustości – dlatego również doskonale sprawdza się jako baza pod makijaż;
  • Jest bogatym źródłem siarki mającej silne działanie antyseptyczne i przeciwzapalne, co czyni go skutecznym preparatem w leczeniu trądziku i łuszczycy;
  • Kwas palmitynowy zawarty w oleju wygładza oraz zmiękcza skórę jak i włosy. Dodatkowo tworzy warstwę okluzyjną, która zapobiega utracie wody;
  • Ma właściwości antybakteryjne przez co hamuje rozwój grzybów, pleśni i bakterii, tym samym skutecznie sprawdzając się jako środek w walce z uporczywym trądzikiem;
  • Hamuje proces wypadania włosów wzmacniając skórę głowy i cebulki;

INCI: Pyrus Malus Seed Oil

Opakowanie: W butelce z wygodnym aplikatorem w postaci pipety.

 

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie
Baza Wiedzy
część roślinyCzęść rośliny
nasiona owocu jabka
metoda uprawyMetoda uprawy
Uprawna
metoda ekstrakcjiEkstrakcja
Nierafinowany
06.12.2021

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych