Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej z czarnuszki FLORIHANA
Click to enlarge

Olej z Czarnego Kminku (Nigella sativa) 100% BIO FLORIHANA 100ml

certyfikat ecocert Organiczny olej z czarnego kminku, zwanego tez czarnuszką to jeden z najbardziej cenionych olejów w medycynie i kosmetologii. Wyjątkowe właściwości antyutleniające i przeciwzapalne wykorzystywane w leczeniu i ochronie zdrowia. Przy użytku zewnętrznym, pielęgnuje skórę i łagodzi podrażnienia, chroniąc przed wolnymi rodnikami. Przy pielęgnacji skóry głowy, przeciwdziała wypadaniu włosów, wzmacniając cebulki włosowe.
Kod Produktu: OL135E

Dostępność: W magazynie

51,00 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej z Czarnuszki, Nierafinowany Tłoczony na Zimno, Certyfikowany - ECOCERT

Historia stosowania oleju z czarnego kminku w medycynie ludowej jest znana od tysięcy lat. Właściwości oleju z czarnuszki zostały opisane już przez Hipokratesa, który wspomniał o nim w swoich traktatach medycznych. Zawiera ponad sto różnych korzystnych składników odżywczych, z których połowa jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne w organizmie człowieka. Wśród nich szczególne wartości mają następujące substancje: kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9; fosfolipidy; aminokwasy; karotenoidy; witaminy E, D, C,Grupa B, minerały (potas, żelazo, fosfor, sód, cynk, selen); fitosterole; garbniki.

Właściwości i zastosowanie oleju z czarnuszki

  • Witamina E ,zawarta w oleju - jeden z najważniejszych składników w tworzeniu i budowaniu silnej odporności. Łagodzi stany zapalne i ma korzystny wpływ na serce i naczynia krwionośne. Pomaga zwiększyć wytrzymałość i sprawność fizyczną organizmu.
  • Karotenoidy, które są przekształcane w witaminę A, aktywują gojenie uszkodzonej skóry.
  • Fitosterole, które są częścią oleju, łagodzą stany zapalne.
  • Tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych ma zastosowanie się w leczeniu łuszczycy i wyprysków.
  • Stosowany na włosy wzmacnia cebulki oraz zapobiega wypadaniu włosów, chroniąc przed łupieżem.

Produkcja Olejów roślinnych Florihana

florihana logo Wszystkie oleje roślinne marki FLORIHANA są pozyskiwane z dojrzałych nasion lub owoców pochodzących z upraw ekologicznych. W celu zachowania właściwości roślin oraz wysokiego stężenia witamin i NNKT oleje są tłoczone na zimno. Firma zapewnia wysoki poziom identyfikowalności produkcji w zależności od dostawy, umożliwiając śledzenie partii produkcyjnych i dostarczając analizy online dla każdej partii oleju.

Producent: FLORIHANA (Francja)
Przechowywanie: w chłodnym i suchym miejscu z dala od światła.
Data produkcji: 22.01.2020
Trwałość: 12 miesiące od otwarcia butelki
INCI: NIGELLA SATIVA SEED OIL
Opakowanie: Buteleczka PET z kroplomierzem w niebieskim kolorze - chroniącym przed słońcem.
Jakość:100% naturalny, organiczny, certyfikowany ECOCERT,
certyfikaty organic

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Turcja
Baza Wiedzy
Kod EAN
3700884001700
część roślinyCzęść rośliny
nasiona czarnuszki,
metoda uprawyMetoda uprawy
Uprawna
metoda ekstrakcjiEkstrakcja
Zimnotłoczony Nierafinowany
chromatografChromatograf
FLV045 140120TR

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych