Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
Nierafinowany, organiczny olej z baobabu afrykańskiego DUAFE
Click to enlarge

Olej z Baobabu DUAFE do skóry Suchej, Zniszczonej 50ml

Nierafinowany, organiczny olej z baobabu afrykańskiego jest w 100% produktem naturalnym wytwarzanym ręcznie. Ma silne właściwości nawilżające - poprawia elastyczność skóry, zmniejsza jej przesuszenie i likwiduje nieprzyjemne swędzenie i pieczenie, spowodowane jej suchością. Wpływa również na wygładzenie zmarszczek i opóźnia powstawanie kolejnych, a stosowany na przebarwienia, blizny i rozstępy, pomaga w ich redukcji.
Kod Produktu: OL139E

Dostępność: W magazynie

37,00 zł
LUB

Właściwości i zastosowanie :

Olej z nasion Baobabu z Afryki - NIERAFINOWANY, Tłoczony na zimno

Baobab afrykański (baobab właściwy) to gatunek baobabu rosnącego w stanie dzikim w tropikalnej i subtropikalnej Afryce. Olej z baobabu używany jest by chronić skórę przed surowymi pustynnymi warunkami. To jeden z najbardziej trwałych olejów odpornych na jełczenie. Olejek z baobabu jest niedocenionym konkurentem znanego olejku arganowego, ponieważ podobnie jak on ma wyjątkowe i wszechstronne działanie. Olejek z baobabu jest szczególnie polecany dla skóry przesuszonej, zaczerwienionej, łuszczącej się i pękającej pod wpływem zimna, intensywnego ciepła lub braku wilgoci. Wpływa również na wygładzenie zmarszczek i opóźnia powstawanie kolejnych, a stosowany przebarwienia, blizny i rozstępy, pomaga w ich redukcji. Aplikację tego olejku do ciała zaleca się po kąpieli, w niewielkich ilościach na twarz, szyję i dekolt.

Co zawiera w sobie olej z baobabu?

Olej z baobabu zawiera kwas tłuszczowy palmitynowy, omega-9, omega-6, omega-3. Te nasycone kwasy tłuszczowe najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej, spośród kwasów tłuszczowych, chronią przed utratą wody.
  • Kwas linolowy (typu omega-6) - jest składnikiem cementu międzykomórkowego, przyspiesza odnowę komórkową i reguluje czynność gruczołów łojowych skóry.
  • Kwas oleinowy (typu omega-9) - uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka - jest wysoce zgodny z naszym sebum.
  • Omega-3 - wykazuje silne działanie przeciwzapalne.

Zastosowania olejku z nasion baobabu:

  • do codziennej pielęgnacji skóry suchej i zniszczonej;
  • jako dodatek do kosmetyków, kremów, mleczek, szczególnie tych przeznaczonych do pielęgnacji po opalaniu;
  • jako naturalna maska do włosów do stosowania przed myciem;
  • jako filtr łagodzący wszelkie objawy wywołane skrajnymi czynnikami zewnętrznymi – zimą uratuje spierzchniętą skórę twarzy, ust czy dłoni, a latem będzie niezawodny w kojeniu poparzeń słonecznych;

INCI: Adansonia Digitata Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno z nasion baobabu, nierafinowany).

Opakowanie: W butelce z wygodnym aplikatorem w postaci pipety.


Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Ghana
Baza Wiedzy
część roślinyCzęść rośliny
nasiona baobabu
metoda uprawyMetoda uprawy
Dziko
metoda ekstrakcjiEkstrakcja
Nierafinowany
02/09/2023

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych