Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
olej arganowy kosmetyczny rozsypane orzechy z drzewa arganowego
Click to enlarge
Sprzedaż

Olej Arganowy ECOCERT Florihana 50ml

ecocert logoSucha, wrażliwa albo trądzikowa skóra, łamliwe włosy, paznokcie w opłakanym stanie, a kolejny zastosowany produkt albo nie działa, albo uczula. Co pomoże? Najwyższy czas skorzystać ze starych, wypróbowanych sposobów. Z pomocą przychodzą doświadczone berberyjskie gospodynie w Maroku, które od pokoleń wytwarzają olej arganowy, okrzyknięty „płynnym złotem” i „eliksirem młodości”. Opakowanie - butelka z ciemnego szkła, z kroplomierzem. Data produkcji 27.07.2021 Data ważności 12 m-cy od otwarcia produktu.
Kod Produktu: OL1027E

Dostępność: W magazynie

Normalna cena: 44,90 zł

Special Price 39,90 zł

LUB

Właściwości i zastosowanie :

OLEJ ARGANOWY KOSMETYCZNY - Tłoczony na zimno, Nierafinowany, Ekologiczny

Olej arganowy uzyskiwany jest  z orzechów drzewa arganowego od setek lat. Właściwości „złota Berberów” docenili producenci licznych kosmetyków, dodając go do swoich produktów. Warto jednak samemu sięgnąć do źródła i zaopatrzyć się w czysty olej arganowy kosmetyczny, szczególnie gdy mamy do czynienia z dojrzałą, suchą, trądzikową lub wrażliwą skórą. Oferujemy Państwu nierafinowany kosmetyczny olej arganowy, tłoczony na zimno, bez dodatków, dzięki czemu zachowuje cenne składniki odżywcze.

Właściwości i Działanie

Kosmetyczny olej arganowy posiada charkterystyczny, lekko gorzkawy zapach, który jednak po aplikacji na skórę szybko się ulatnia i nie jest wyczuwalny. Może on posłużyć do nacierania całego ciała albo być stosowany miejscowo: na usta, twarz, dekolt i szyję, na dłonie i paznokcie, na skórę głowy, włosy lub ich końcówki, na wysuszone kolana i łokcie, na miejsca dotknięte egzemą. Jak działa? Za sprawą wysokiej zawartości witaminy E i innych przeciwutleniaczy oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych (do 80% - Omega 3, 6, i 9) wzmacnia cement międzykomórkowy, dzięki czemu pomaga organizmowi zachować odpowiednie nawilżenie skóry, włosów i paznokci. Ponadto reguluje wydzielanie i jakość sebum skóry, co chroni ją nie tylko przed wysuszeniem, ale i powstawaniem stanów zapalnych związanych z nieprawidłowym jej natłuszczeniem (dlatego polecany jest też do cery trądzikowej). Nie jest zaś tajemnicą, że odpowiednio nawilżone komórki to jędrna i elastyczna skóra, mocne włosy i paznokcie, delikatne usta.

Zastosowanie Oleju Arganowego

  • Do pielęgnacji twarzy, szyi, dekoltu i delikatnych okolic oczu - wystarczy kilka kropli oleju rozprowadzić na skórę i delikatnie wklepać.
  • Do nawilżania i natłuszczania ciała po kąpieli - aplikować olej na lekko wilgotną skórę lub wzbogacić nim balsam do ciała przez dodanie kilku kropli do każdej aplikacji.
  • Do łagodzenia objawów łuszczycy, egzemy i trądziku oraz do regeneracji przy pęknięciach skóry i bliznach pooperacyjnych.
  • Do nawilżania i regeneracji skóry po opalaniu - przynosi ulgę i uspokaja podrażnioną skórę. Stosować po opalaniu i dodatkowo na noc, kiedy to skóra najlepiej się regeneruje. Uwaga - olej arganowy nie posiada żadnych filtrów przeciw promieniom UV, dlatego nie może być stosowany przed opalaniem, gdyż nie chroni skóry przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym.
  • Do wzmocnienia zniszczonych, łamliwych włosów - wmasować olej arganowy w skórę głowy i rozprowadzić na suche włosy (przed myciem), nałożyć czepek lub ręcznik i trzymać na włosach przez godzinę (jeśli jest możliwość można zostawić nawet na całą noc) a następnie umyć włosy delikatnym szamponem. Stosowany regularnie raz, dwa razy w tygodniu intensywnie odżywia włosy, wzmacnia je oraz nadaje pięknego połysku. Dodatkowo regeneruje mieszki włosowe przez co znacząco zmniejsza wypadanie włosów.
  • Jako naturalny peeling do ciała - dodać do oleju arganowego sól morską, rozprowadzić na wilgotnej skórze i wykonać masaż kolistymi ruchami, a następnie spłukać wodą. Taki peeling złuszcza martwy naskórek, wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami, a skórze nadaje jędrność i znakomitą gładkość.

INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Producent: Producent: Florihana (Francja) certyfikaty organic

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Maroko
Baza Wiedzy
część roślinyCzęść rośliny
orzechy arganowca
metoda uprawyMetoda uprawy
Uprawna
metoda ekstrakcjiEkstrakcja
Zimnotłoczony Nierafinowany
chromatografChromatograf
FLV013 170220MA
drzewo arganowe z koząDrzewo arganowe – Hojna natura

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych