Koszyk 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Naturalne Kosmetyki
Return to Previous Page
balsam chaulmoogra
Click to enlarge

Olej Chaulmoogra BIOLINE 100% czysty, tłoczony na zimno - 50ml

Olej chaulmoogra (inaczej olej uśpianowy lub czaulmugrowy) wytłaczany jest na zimno z nasion uśpianu różnolistnego (Hydnocarpus kurzii). W medycynie chińskiej od przeszło tysiąca lat olej ten stosowany był do leczenia trądu. W kosmetyce olej chaulmugrowy polecany jest do pielęgnacji i regeneracji skóry trądzikowej, zanieczyszczonej oraz przy różnego rodzaju chorobach skórnych takich jak egzema, łuszczyca, opryszczka itp. Olej wykazuje działanie antyseptyczne, ściągające i pielęgnujące. Data ważności 05.2020
Kod Produktu: BA104E

Dostępność: Brak w magazynie

36,90 zł

Właściwości i zastosowanie :

Olej Chaulmoogra Bioline

Ratunek w problemach skórnych: łuszczyca, grzybica, egzema, trądzik bakteryjny.

Jakie właściwości posiada olej chaulmoogra?

Swoje wyjątkowe działanie olej chaulmoogra zawdzięcza właściwościom lipolitycznym, które sprzyjają redukcji tkanki tłuszczowej i cellulitu. Idealny również do opalania. Stymuluje syntezę melaniny, dzięki czemu opalenizna jest bardziej jednolita i trwalsza. Olej wykazuje również korzystne działanie na problemy skórne takie jak trądzik, świąd, egzemy i łuszczyca. Olej chaulmoogra ma żołtawy lub brązowo-żółtawy kolor. Konsystencja jest gęsta, a w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza zestala się.

Olej chaumoogra:

    • łagodzi podrażnienia
    • przyspiesza i utrwala opaleniznę
    • wyrównuje przebarwienia skóry
    • zwalcza nadmiar tkanki tłuszczowej i cellulitu
    • reguluje wydzielani sebum

Jak stosować olej chaulmoogra?

Kilka kropli oleju dodajemy do wybranego oleju, masła lub kremu. Czysty olej nanosimy punktowo na zmiany skórne.

Ciekawostki.

Olej chaulmoogra jest powszechnie wykorzystywany w SPA i ośrodkach odnowy biologicznej w Tajlandii i innych państwach półwyspu Indochińskiego. Co ciekawe, ośrodki SPA wykorzystujące oleje bądź kosmetyki na bazie oleju dają stuprocentową gwarancję wyleczenia łuszczycy! Olej chaulmoogra zmieszany z wodą cytrynową stosowany jest do leczenia oparzeń. Bywa również wykorzystywany jako środek odstraszający owady.

INCI:  Hydnocarpus laurifolia

Napisz własną opinię

Informacje dodatkowe

Pochodzenie Mjanma (Birma)
Baza Wiedzy Nie

Tagi produktu

Inni klienci oznaczyli ten produkt następującymi tagami:

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych